torsdag 26. mars 2009

Engler og demoner

Dan Brown (født 22. juni 1964). Han er en amerikansk forfatter som skriver spenningsromaner. Boka «Engeler og demoner» ble gitt ut i 2000.


Robert Langdon er professor i religiøs symbologi ved Harvard.
Han blir ringt opp midt på natten, og blir bedt om å komme umiddelbart til sveits. Når han kommer dit får han se ett lik av en mann som både var prest og fysiker. På liket er det et brennmerke, brennmerket betyr Illuminati. Som er et eldgammelt broderskap. Det er også en satanisk kult. Liket som heter Leonardo Vetra har laget det ultimate sprengstoff. Det er dobbelt så kraftig som en hydrogenbombe og veldig farlig. Når dette stoffet blir stjålet må Robert reise til Roma, fordi de som har stjålet stoffet har tenkt å sprenge hele Vatikanstaten.
De tror det er Illuminati som står bak både tyveriet og mordet. Datteren til Leonardo Vetra Vittoria Vetra blir med til Roma. Hun er ikke den biologiske datteren hans, men hun ble adopterte da hun var liten.
Paven døde for 15 dager siden, så de havner midt oppi et nytt pavevalg..
De fire kardinalene blir kidnappet bare noen timer før det store pavevalget, så det blir full panikk. Den første kardinalen finner de drept i Chigi kappelet, kvalt med jord i halsen. De følger Illuminasjonsvegen som Langdon mener vil følge dem til resten av de bortkommende kardinalene. Langdon og vittoria er nesten helt sikker på at det er Illuminati som har kidnappet kardinalene, så nå gjenstår det en intens leting gjennom kirkene i Roma.



«Den døde kroppen til Leonardo vetra lå på ryggen, ribbet for klær, med blå grå hud. Hodet var vridd slik at ansiktet lå presset mor gulvet, ute av syne.
Mannen lå i en frossen dam av sit egent urin. Langdom måtte kjempe mot en bølge av kvalme som vellet opp i det han senket blikket mot likets brystkasse».

3 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest denne, men plottet minner mye om Da Vinci-koden. Har hørt mange som synes "Engler og Demoner" er bedre. Hva synes du? Har du lest begge?

    SvarSlett
  2. Ja, jeg synes at denne var bedre.

    SvarSlett
  3. Denne har jeg lest, og den er bra:D! Er mye mer spennende enn Da Vinci-koden (ingen dårlige ord om Da Vinci-koden, som også er en fabelaktig bok, og som banet vei for alle historie/thriller-romanene). Særlig slutten på "Engler og Demoner" er helt vanvittig spennende, og overraskelsene ligger overalt. Kanskje Dan Browns beste bok?

    SvarSlett